Άνδρες +302103611803, +302108234634 Γυναίκες +302103219290 ,+302103215813
Τμήμα Οικογένειας 18Άνω
Τμήμα Οικογένειας
Για κάθε ένα άτομο με εξάρτηση, 4 -10 ακόμα δικοί του άνθρωποι υποφέρουν μαζί του. Οι συνέπειες και το στίγμα που φέρνει η εξαρτητική συμπεριφορά είναι καθοριστικά για τον ίδιο τον άνθρωπο που πάσχει όπως και για την οικογένεια του, τους δικούς του ανθρώπους.
Είναι καίρια τα ερωτήματα: πως η οικογένεια θα καταφέρει να επιβιώσει, να διαχειριστεί τις απαιτήσεις της εξάρτησης και πως θα κινητοποιήσει τον ίδιο και πως θα κινητοποιηθούν όλοι μαζί να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές.
Σε Ποιους Απευθυνόμαστε;
Στην οικογένεια και όσους νιώθουν οικογένεια ενός ενήλικα ανθρώπου που αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες, τζόγο, διαδίκτυο, διατροφικές διαταραχές είτε είναι ενταγμένος ήδη στη θεραπεία είτε όχι.
Υποδεχόμαστε τους γονείς, αδέλφια, ενήλικα παιδιά, σύζυγοι, σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι που χρειάζονται να στηρίξουν τον εαυτό τους απέναντι στην κρίση της εξάρτησης και που ενδιαφέρονται να κινητοποιήσουν τον δικό τους άνθρωπο ώστε να ζητήσει βοήθεια και να τον/την συνοδεύσουν στη θεραπευτική του/της πορεία της απεξάρτησης
Ποιοι Είμαστε ;
Είμαστε ομάδα ειδικών με πολυετή εμπειρία και κατάρτιση στην υποστήριξη της οικογένειας
Με Ποιον Τρόπο;
Με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και αξιολόγηση, προσκαλούμε την οικογένεια να πράξει αλλαγές με αποφασιστικότητα κατανοώντας καλύτερα την φύση της εξάρτησης και έχοντας επίγνωση των δικών τους βιωμάτων και δυσκολιών.
Η Προσέγγιση Μας
Πολλές φορές οι άνθρωποι που έρχονται σε εμάς έχουν προσπαθήσει ξανά και ξανά να “λύσουν το πρόβλημα” και δεν τα έχουν καταφέρει. Βιώνουν ενοχή, ντροπή, θλίψη, θυμό και φόβο. Το χάος της εξάρτησης τους έχει κουράσει. Ανησυχούν και έχουν μπερδευτεί μεταξύ πολλών και αντικρουόμενων συμβουλών που έχουν δεχθεί στο πέρασμα των χρόνων. Λένε χαρακτηριστικά πως τα έχουν κάνει όλα και πως έχουν χάσει το κουράγιο τους και την ελπίδα τους. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνουν;
Το γεγονός ότι έρχονται στο τμήμα μας και γενναία ζητούν βοήθεια είναι το πρώτο βήμα για να προσπαθήσουν με διαφορετικό τρόπο που να ταιριάζει καλύτερα στους ίδιους και σε αυτό που τους συμβαίνει εδώ και τώρα στο σπίτι τους. Όχι με γενικολογίες, ούτε ευχολόγια!
Εμείς, προτείνουμε εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση μέσα σε κλίμα αποδοχής, εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Οι ίδιοι άνθρωποι μέσα από συστηματική προσπάθεια επαναπροσδιορίζουν το πρόβλημα, επικοινωνούν αποτελεσματικότερα και διαμορφώνουν προοδευτικά με τη συμπεριφορά τους τις αναγκαίες και απαραίτητες συνθήκες για να ζουν χωρίς την εξάρτηση. Έτσι, καταφέρνουν και ξαναβρίσκουν την προοπτική και τις δυνατότητες τους με ανανεωμένες σχέσεις εμπιστοσύνης.
Τι να περιμένετε;
Όταν δε μπορούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση, είμαστε αναγκασμένοι να αλλάξουμε τους εαυτούς μας.
Μπορείτε να …
- Ανταποκρίνεστε με συνέπεια, σταθερότητα και συμπόνια στις προκλήσεις της εξάρτησης και της θεραπείας.
- Αναλάβετε ενεργητικό ρόλο στην οικογένεια
- Διαχωρίσετε την εξάρτηση από τον άνθρωπο
- Εκφραστείτε και ανοιχτείτε συναισθηματικά
- Να αποκτήσετε ενσυναίσθηση και να ακούτε ενεργητικά.
- Βιώνετε λιγότερο στρες
- Να απαντάτε στα πισωγυρίσματα της εξάρτησης και όχι μόνο να αντιδράτε
- Απευθύνεστε στην ενήλικη πλευρά του παιδιού σας
- Δίνετε χώρο στον θεραπευόμενο να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και την ευθύνη του εαυτού του
- Να καλλιεργήσετε καλύτερες σχέσεις
- Να λέτε και να ακούτε το όχι χωρίς ενοχή και το ναι χωρίς θυμό.
- Φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.
Οι Δράσεις Μας
- Ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια «Κατανοώντας τις εξαρτητικές συμπεριφορές και τη θεραπεία απεξάρτησης», «Κινητοποιώντας για τη θεραπεία», «Επικοινωνία στην οικογένεια», «Υποστηρίζοντας τη θεραπεία απεξάρτησης αποτελεσματικά μαζί» γιατί η γνώση είναι δύναμη.
- Ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας
- Ομάδες κινητοποίησης και ομάδες επικοινωνίας
- Εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας για την «οικογένεια και εξάρτηση: κλινική θεωρία και πράξη»
- Και Ευαισθητοποίηση για την ευρύτερη κοινότητα
- Διασύνδεση με άλλους φορείς υγείας πρόληψης και αντιμετώπισης ψυχολογικών δυσκολιών
Αν θες να πας γρήγορα πήγαινε μόνος σου. Αν θες να πας μακριά, πήγαινε με παρέα.
Αφρικανική παροιμία
Δεν έχουμε απολύτως κανέναν έλεγχο για το τι μας συμβαίνει στη ζωή, αλλά αυτό το οποίο έχουμε κάτω από τον έλεγχό μας είναι πώς αντιδρούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν.
Βίκτορ Φρανκλ
Πληροφορίες
Τμήμα Οικογένειας 18 Άνω
Επικοινωνήστε Μαζί Μας Με Τηλέφωνο
210 8822260
Βρείτε Μας Στη Διεύθυνση
Φερών 2, Αθήνα
Επικοινωνία Μέσω E-mail
oikogeneia18@gmail.com